Djur i spelens värld

Det är inte ovanligt att vi ser djur figurera i olika data- och tvspel, vissa gånger spelar de till och med huvudrollen.

Slots

Du behöver inte läsa många titlar på slots online för att se hur ofta djur kommer med i bilden. Delfiner, Rika grisar, tjocka kaniner, fåglar på ledningar och rosa elefanter. Djur skapar en lättsam och trevlig ton, det ser nästan ut som barnspel förutom att du har chansen att vinna tusentalskronor med endast ett knapptryck. De glada färgerna, gulliga grafiken och trevliga musiken fångar in oss. Vinsterna får oss att stanna.

Mobilspel

Titta på topplistorna för mobilspel, här kan du hitta tonvis med djurspel. Inte minst spelet som tog hela världen med storm och satte mobilspel på kartan, Angry Birds. En slangbella, några elaka grisar och ett gäng hämndlystna fåglar samlade in miljoner till skaparna. Djur är ett bra tema för mindre spel, du kan begränsa handlingen hur mycket du vill. Djur behöver inte vara antropomorfiska i spelen, de kan vara en helt vanlig kanin eller lika smart som Snurre Sprätt. Det beror helt på vad du är ute efter.

TV-Spel

Ingen har väl glömt Sonic, den blå igelkotten som sprang in i våra hjärtan för årtionden sedan? Redan då visste spelutvecklare att djur lockar spelare. Till och med Super Mario-världen har infiltrerats av djurkaraktärer: hans gröna vän Yoshi fick flera egna spel under 90- och 00-talet. I dagsläget förväntas några intressanta titlar komma ut med djur som fokus eller tema: Home Free är ett indiespel där du får vara en herrelös hund som försöker överleva livet på gatan medan Lost Ember låter din själv hoppa in i olika djurs kroppar samtidigt som du försöker lösa gåtan i en mystisk värld.

Om författaren

Reginald Grady

Visa alla inlägg