Kattutställning med din katt

För många så är det en livsstil detta med kattutställning. Och det kan vara väldigt spännande och roligt att prova på att ställa ut sin katt på en utställning. Alla är vi nybörjare någon gång så besök någon utställning innan ni ställer ut er egna katt. På så sätt så får ni erfarenhet och information om hur det fungerar.

Man kan säga att det är en form av skönhetstävling för katter. Man visar upp sina älsklingsdjur för domare som ska avgöra hur katten ser ut enligt den standard som din katts ras ska stå efter. Det gäller att följa vissa riktlinjer och visa upp sin katts bästa sidor.

Självklart så tycker man den katt man har är den vackraste. Man kan tävla om olika titlar och domarna ger poäng efter vissa kriterier och alla katter blir dömda efter samma regler. Det gäller att planera sin uppvisning noga och se till att katten ser så bra ut som möjligt. Det kan bli en del tid över för annat på en kattutställning då alla inte tävlar samtidigt. På många tillställningar så finns det trådlösa nätverk att koppla upp sig på för att kunna nyttja Internets resurser, det kan vara att spela spel eller kolla på någon film medans man väntar på sin tur.

Det kan också vara trevligt att träffa andra likasinnade och har du uppfödning av katter så kanske du träffar på några av dina små telningar som vuxit upp och är med och tävlar. Du kan även passa på att göra reklam för din kattuppfödning. Det finns även de som besöker en kattutställning som kanske har funderat på att köpa katt och det kanske finns tänkbara kunder till dina blivande kattungar på plats som du kan prata med.

Är det bland de första gångerna som du är med och tävlar med din katt så gäller det att sortera intrycken så du lär dig mer de gånger som du besöker en kattutställning. Det finns en hel del begrepp som kan vara bra att hålla reda på och du hittar mycket information för dig som nybörjare på nätet. Läs på ordentligt innan ni beger er iväg på er första kattutställning. För varje utställning som du kommer att besöka så lär du dig något nytt, snart är du veteran inom kattutställningar och kan förmedla din kunskap till andra.

Om författaren

Reginald Grady

Visa alla inlägg