Okategoriserade

Vad bör din hund kunna?

Många hundägare upplever att det är svårt att veta vad hunden behöver kunna och därmed vad de bör träna på. Upplever du också detta som svårt? Det är egentligen upp till dig att bedöma vilka moment din hund verkligen behöver kunna. Det finns dock några saker du kan ha i åtanke.

Alltid en fördel att inkallningen sitter

Oavsett vad du och din hund planerar att göra tillsammans så är det en klar fördel om han eller hon kommer på inkallning. Det krävs ofta en hel del träning för att hunden ska välja att komma, även när det finns distraherande moment i närheten. Att börja träna på inkallning tidigt är därför en god idé, oavsett vilken typ av hund du har. Det kommer att förenkla din vardag rejält. Det finns hjälpmedel som kan vara till nytta vid träning. Klicker är ett sådant exempel. Beställ på nätet för snabb leverans, så kan ni komma igång med träningen direkt.

Sitt och ligg kommer underlätta

Många hundägare kommer fram till att sitt och ligg är två kommandon väl värda att träna in. Det är lättare att få din hund att koppla av i olika situationer om dessa kommandon sitter. Det gör också att du kan servera hundmaten i lugn och ro, innan du ger din hund klartecken att äta.

Om författaren

Reginald Grady

Visa alla inlägg