Viktigt för dig som rider

Det är mycket som du som ryttare skall tänka på, bland annat att du har rätt utrusning. Även om du är en duktig ryttare så är det fortfarande viktigt att du tänker på din säkerhet och att du har det som behövs.

Säkerheten framför allt

Försäkra dig om att du har en godkänd ridhjälm som uppfyller dagens krav. Har du en gammal ridhjälm så bör du införskaffa en ny. Det gäller också om du ramlat av din häst, då har hjälmen gjort sitt och ska bytas ut. Du bör aldrig köpa en begagnad ridhjälm om du inte är helt säker på att den är i gott skick.Vill du känna dig ännu tryggare så är en säkerhetsväst att rekommendera. Säkerhetsvästen ska följa din kroppsform och kännas komfortabel när du har den på dig. Välj därför noga ut den som passar dig bäst, det finns många olika typer.

Unna dig något nytt

Även om säkerheten kommer först så är det viktigt att du känner dig fin i stallet. Vad är väl roligare än att köpa nya ridbyxor eller kanske en ny ridjacka. Det finns mycket att välja på, här kan du skaffa det som krävs för att du ska känna dig extra fin nästa gång du är i stallet.

Om författaren

Reginald Grady

Visa alla inlägg